Irmstraat 23, 6369VL Simpelveld

• 7 oktober

Irmstraat 23, 6369VL Simpelveld

Koninklijke onderscheiding voor Jos Geurts

Jos Geurts heeft gisteren, 14 september 2019, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van loco-burgemeester Peter van Zutphen van Heerlen. Tijdens de receptie gisteren in Bocholtz ter gelegenheid van de 50-jarige jubileumviering van onze vereniging werd Jos verrast met de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Jos kreeg de onderscheiding uitgereikt door de loco-burgemeester van Heerlen omdat hij in Heerlen woont.

Sinds 1996 is Jos Geurts algemeen bestuurslid bij NOAD. Hij zorgt sindsdien voor de ledenadministratie van de vereniging. Vanaf 1999 is hij ook actief voor de vereniging als penningmeester. Verder is hij van 1998 tot 2013 redacteur geweest van het clubblad.

Daarnaast zet hij zich in voor de organisatie van de wandelevenementen. NOAD organiseert per jaar 10 wandeltochten door het heuvelland, waar ook niet-leden aan meedoen. Bij sommige wandeltochten zijn er wel ruim 1000 deelnemers – een hele klus om dat mede in goede banen te leiden.

Jos zet zich kortom al 23 jaar met veel toewijding en verantwoordelijkheidsgevoel in voor zijn club. Hij heeft een groot aandeel in het bloeiende bestaan van deze vereniging. Ook dankzij hem kunnen clubleden maar ook vele niet-leden genieten van mooie wandeltochten door het Limburgse landschap.

Het is dan ook niet meer als verdiend dat hij een Koninklijke onderscheiding heeft gekregen.

Wij wensen Jos van harte proficiat met deze onderscheiding.