34e OLIEBOLLENTOCHT SIMPELVELD

MAANDAG 30 DECEMBER 2019

Algemeen
Maandag 30 december 2019 wordt door wandelvereniging NOAD uit Bocholtz samen met de Stichting Promotie Simpelveld de inmiddels wijd en zijd bekend staande Oliebollentocht in en om Simpelveld georganiseerd. Het is voor de 34e achtereenvolgende keer dat deze wandeltocht wordt georganiseerd.
Gekozen kan worden uit 4 afstanden te weten 7, 12, 15 en 18 km.
Het idee om tussen Kerstmis en Nieuwjaar buiten iets te organiseren waar èn vakantiegangers èn bewoners van de eigen streek aan kunnen deelnemen, is ooit (in 1986) bij de toenmalige V.V.V. Simpelveld geboren.
Met medewerking van de wandelsportvereniging N.O.A.D. uit Bocholtz is dit evenement verder uitgewerkt. Deze vereniging beschikt immers over de nodige know-how wat betreft het uitstippelen van zeer afwisselende wandeltochten. Inmiddels organiseert N.O.A.D. al vele jaren dit evenement samen met de Stichting Promotie Simpelveld.

Routes
Ook dit jaar hebben de parkoersbouwers van wandelvereniging NOAD Bocholtz weer weten te zorgen voor mooi wandelroutes.
Wanneer de weergoden ons gunstig gezind zijn, is dit een wandeltocht die beslist de moeite
waard is om mee te maken.
De routes gaan veelal over verharde (veld)wegen. Desondanks zijn, gelet op de tijd van het jaar, passende kleding en schoeisel gewenst, aangezien de tocht onder alle weersomstandigheden doorgaat.
Uiteraard wordt de verzorging als vanouds uitstekend verzorgd door de eigen leden van NOAD.

Oliebol/glühwein
Zoals de traditie wil, wordt er door de Stichting Promotie Simpelveld bij de rust in de kantine van de SV Simpelveld weer voor een "natje" (hopelijk niet het weer) en een "droogje" gezorgd in de vorm van een bekertje glühwein of warme chocolade en een oliebol.

Organisatorische mededelingen:

O Het vertrek vindt plaats vanaf Party Centrum Oud-Zumpelveld aan de Irmstraat 23.
      7 km tussen 09.00 en 14.00 uur
    12 km tussen 09.00 en 13.00 uur
    15 en 18 km tussen 09.00 en 12.00 uur

O De wandelaars dienen uiterlijk 16.00 uur weer terug te zijn aan het startpunt

O Het wandelen geschiedt op eigen risico.

O Inschrijfgeld bedraagt € 2,50 inclusief de oliebol én een beker glühwein of warme choco.
Bondsleden ontvangen € 0,50 reductie. Een sticker is te koop voor € 0,25.

O De medische verzorging is in de vertrouwde handen van EHBO Kerkrade.

O Het wandelen geschiedt op eigen risico. Deelnemers zijn verzekerd tegen schade aan derden.

O Sportwandelaars kunnen het I.V.V.-stempel verkrijgen.

Inlichtingen?
Indien er nog vragen zijn kunnen inlichtingen worden ingewonnen bij:
Dhr. H. Pirovano, tel. 045-5250190 of 06-12534731 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.